9 ugers ferie med børn hjemme: Kedsomhed er ikke ingenting - men muligheden for alting!

Mælkesyrebakterier, vitaminer og stress

For ca 1/2 år siden konstateret stress af min læge, med en henvisning til psykolog – der så kunne fortælle mig, at jeg ikke blot havde fået stress – men at stressen havde skubbet til noget angst, der endte ud i panikangsanfald, hvor jeg var sikker på, at jeg skulle dø. Lige siden den diagnose, har jeg forsøgt at forhutle mig til en løsning der fungerer for mig, for min angst og for stressen. Jeg er nu kommet til, at jeg bl.a. ved hjælp af øget fokus på egenomsorg og sjælelig velvære, er bevæget mig i en retning med min sygdom/sygdomme, så jeg næsten føler mig som mig selv, inden angsten.

Angst for angsten slog oftest til i forbindelse med at jeg ikke følte mig groundet i min krop eller psyke. Hvis jeg f.eks. havde det varmt, ondt eller andet fysisk, gik tankerne agurk og triggede ting i mine tanker, der fik Amygdala til at reagere. Derfor blev det, at kunne holde en vis balance i min fysik og derved også min psyke, et meget relevant mål for mig. Det at spise og drikke rigeligt og fornuftigt/varieret har aldrig været et issue for mig. Jeg har altid været god til lige netop denne del, men jeg har nu alligevel fået mig et øget fokus på hvad, hvor meget og hvornår jeg spiser og drikker. Hvilket har været vigtigt for mig – i min proces med at heale mig selv. Ud over dette, begyndte jeg også at løbe – from scratch, hvilket også gjorde en masse godt for både min psyke og mine kropsenergier. Dette kombineret med de momenter og ritualer, som løbende er kommet til og bliver prioriteret i min hverdag, har gjort at jeg virkelig føler at jeg er ved at være ude på den anden side igen, og dette med en følelser af, at det er min egen skyld – mit eget engagement og min egen styrke, der har fået mig derhen.

Jeg husker tydeligt at jeg som barn fik Kefir til morgenmad, når vi var i Ungarn. Min mor hamstrede dem med hjem, som var det billigt slik, da disse endnu ikke kunne købes i DK. Jeg husker allertydeligst konsistensen som værende virkelig mærkelig. Smagen var syrlig men mild og den gjorde virkelig noget godt for maven. Jeg spiser det hver morgen den dag i dag, når vi er hjemme i Ungarn <3 ..Min mor snakkede ofte om mælkesyrebakterier og gik så meget op i det, at hun i en lang periode lavede sine egne yoghurtprodukter, for bl.a. at kunne spise de mælkesyrebakterier, som ikke var til at skaffe i DK, til en ordenlig pris. Derfor har jeg altid vidst, hvad mælkesyrebakterier er og hvad de gjorde godt for. I dag kan man heldigvis få mælkesyrebakterier via rigtig mange gode produkter og præparater. Herhjemme spiser vi det i yoghurtvarianter og ellers i pilleform. Min mor har selv benyttet sig af mælkebøtte-ekstrakt også og denne kunne jeg virkelig også godt tænke mig at prøve, når vi engang er færdige med de sidste piller vi har.

Probiotika

Men hvorfor disse mælkesyrebakterier?
En tarm er ikke bare en tarm .. I vores tarmsystem, er en stor del af vores immunforsvar tilknyttet – lige omkring 70 %. Mælkesyrebakterier er med til at støtte tarmens bio og gør at immunforsvaret ikke er belastet, men i stedet er klar til at bearbejde og yde det arbejde, som der er dens primære arbejdsopgave. Der findes mange forskellige stammer af mælkesyrebakterier og disse er alle med til at stabilisere en normal tarmflora. Det produkt jeg benytter lige pt, hedder Lactocare Daily og indeholder også Zink. Zink hjælper til en stabil omsætning af kulhydrater, proteiner og fedt og til et normalt syre-base-stofskifte – hvilket er et af vores krops aller vigtigste forsvarsmekanismer indefra og ud. Mælkesyrebakterier kendes også som Probiotika – som egentlig betyder; sundhedsfremmende mikroorganismer .. Og dette er præcis hvad de er og gør for mig og mit velvære. De sundhedsfremmer .. De behandler ikke (som medicin) – de sørger for at opretholde noget som i forvejen er raskt, status quo. Det er en tankegang jeg godt kan lide.

De vitaminer og kosttilskud jeg tager ved siden af, er alle ud fra samme grundtanke. Ikke ment som en medicin der skal kurere mig – men som noget der skal hjælpe med at styrke og opbygge – sådan at jeg bliver stærkere og sundere. Jeg tager almindelige vitaminer, som har tilsat ekstra B vitaminer (der går ind og støtter op om de energier, der modvirker stress, træthed mm.). Disse er fra Solaray og hedder All Energy.
B vitamin er hjælpeenzym der bidrager til en masse livsvigtige funktioner i kroppen; nervesystem, hud, lever, kredsløb og selv ens hår. Endvidere er der i de piller jeg tager, tilført helsekost der også støtter kroppen, mod træthed og stress. Jeg tager ydermere omega 3,6 og 9 i form af både kæmpenatlysolie, planteolie og fiskeolie i ét præparat. Dette præparat hedder Solaray All-Omega 3-6-9. Disse bidrager til en normal hjertefunktion og til at vedligeholde et normalt kolesterolindhold i blodet. Vi spiser faktisk en del fisk – men jeg tager dem alligevel, da jeg ikke tror at det fisk som jeg indtager, rigtig batter i den lange ende. På den her måde, føler jeg mig sikker. I en periode tog jeg også noget ekstra jern og jeg overvejer rent faktisk at begynde at tage noget ekstra magnesium, for at bidrager til normal balance i kroppens næringssalte. Men der er rent faktisk magnesium, D-vitamin m.fl. i min “almindelige vitaminpille med ekstra B-vitaminer og kosttilskud”, så jeg lader det nok lige blive ved tanken foreløbig.

Det skal siges at jeg ikke mener, at man bare skal tage lidt vitaminer og bakterier for at blive rask med angst eller noget som helst andet psykisk eller fysiologisk! –  Er man syg bør man søge læge og derfra lave sin egen plan mod at nå sine mål. Jeg har været så privilegeret, at jeg har fundet min sti – men min sti er ikke nødvendigvis, din sti .. Men hvis jeg kan inspirere til at andre søger mod at finde deres egen vej – vil det selvfølgelig være et ultimativt højdepunkt for mig … Jeg har fået hjælp hen ad vejen – både med psykologsamtaler og egenterapi. Skulle du sidde derude og have det rigtig skidt fysisk eller psykisk – så tøv ikke med at få hjælp og sig det højt – jeg tror på dig! Og vigtigst af alt: Du er ikke alene! – Der er en vej ud .. <3

:*

Edith Mihura – aka Overskudsmama

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til dette indlæg.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 ugers ferie med børn hjemme: Kedsomhed er ikke ingenting - men muligheden for alting!