Af med skoene og hop med dine børn i vandpytter!

DIY (“forkortelse” og hækling for dummies – inkl. mig selv)

Hej igen.
Jeg har altid været meget kreativ og elsker samtidig det simple liv, med hjemmelavede ting af forskellige slags. Dette indlæg skal være ét i en lang række, om at lave ting selv, mine tanker bag/holdninger og div. opskrifter.

Dette indlæg omhandler; at hækle FOR BEGYNDERE! Fordi JEG KAN IKKE HÆKLE ENDNU – men hold nu op hvor jeg øver mig.
Indtil videre har det resulteret i 3 færdige savlesmække og en halvfærdig sansebold. Jeg kender endnu ikke rigtig reglerne for deling af andres opskrifter via min blog, så savlesmækkene vil jeg undlade at linke til direkte og i stedet opfordre til selv at søge “nem hæklet savlesmæk” på google, og minsanten om ikke den så dukker op som noget af det første på en andens blog.

Sød og nem hjemmehæklet savlesmæk for begyndere.

Sød og nem hjemmehæklet savlesmæk for begyndere.

Bolden derimod, er ren reklame. (Det kan de vel ikke blive sure over).
Det er på søstrene grenes hjemmeside; http://www.grenes.dk/da/hobby-og-diy/haeklede-bolde ,
man kan finde opskrifter til disse. Der er flere størrelser, så det er bare at gå igang og forsøge sig.
Man skal lige lære eller kunne “den magiske løkke” i forvejen – ellers er det ret nemt.
Til dette kan jeg kun varmt anbefale guruen; Youtube.
Her er der hundredevis af videoer med “hækling for begyndere” og overskrifter som “Magic loop”. Det skal dertil nævnes, at “hækle” hedder “chochet” på engelsk .. noget jeg som relativt erfaren engelsktaler, alligevel ikke vidste.

Det lærte man sjovt nok aldrig i skolen. “Muzzy likes to chochet” 😀

Min (endnu ufærdige) sansebold vol. 1.

Min (endnu ufærdige) sansebold vol. 1.


Som billedet ovenover beskriver er dette min første sansebold og jeg er ganske sikker på, at den ikke bliver helt rund når den er færdig.

Men al øvelse gør mester, og når det kommer til hjemmelavede ting, er jeg stor foretaler for, at det ikke behøver at se maskinproduceret ud. Barnet kommer vel til at sanse bolden om den er oval, firkantet eller kuglerund?! 😉 ..

Hvorfor hækle?
Det er nemmest. Jeg har altid ønsket at være god til at strikke, men som med meget andet, er det noget der tager tid at lære ordenligt (så man rent faktisk kan lave noget man selv eller børnene bliver sådan rigtig glade for at gå med).
Jeg øver mig stadig på at strikke en gang imellem, men jeg har fundet ud af, at hæklerier går hurtigere og at opskrifterne er meget nemmere af forstå og finde hoved og hale i.
På denne måde kan man rent faktisk formå at producere noget andet end et halstørklæde, fordi man pludselig kan forstå en opskrift.
Fik det selv fortalt som et tip fra én i min mødregruppe, at man skal lægge ud med at hækle, og så kan man langt lettere lære at strikke bagefter.

Jeg har altid misundt mødre der sad og strikkede sokker og lækre varme trøjer i uld til deres børn og nu er jeg så gået i skarp træning for at blive én af dem.


Det bringer mig videre til; Materiale valg.

Fordi én af glæderne ved selv at kunne “producerer” sit eget tøj, legetøj mv. er, at man selv står for indkøb af råvarer.

Jeg går personligt ind for økologi og bæredygtighed.
Jeg har dog desværre ikke økonomi til at være 100% økologisk hele vejen rundt.
Ydermere er det også et spørgsmål om fred i hjemmet, at jeg ikke er det. Da jeg har valgt at leve sammen med en mand som kommer fra en stor familie med 4 børn og derfor mange munde at mætte. Jeg kan ikke begynde at beskrive hvor meget, forskellig opvækst og kår kan være med til at påvirke de hjemlige konflikter. 😀
Jeg selv er nemlig enebarn og min mor har altid sørget godt for, at jeg fik økologi og biodynamisk levevis helt ind under huden. Nu lever jeg så, bl.a. qua min samlever, i en gråzone – en kompromiszone, så at sige. Hvor det handler om, at den der først får lagt varen ned i kurven “vinder” og vælger derfor om den er økologisk eller ej 😀 .. Og er pengene ikke til det én måned – så bliver min ideologi selvfølgelig tilsidesat, for fornuft – da det trods alt er vigtigere at vi får mad på bordet hele måneden og ikke kun de 2 af ugerne ..


Tilbage fra sidesporet.
Om man er til økologi eller ej, så er der altså bare klar forskel på kvalitet og kvantitet. Og forsøger man at leve så bæredygtigt som muligt i sit liv, ved bl.a. at skære ned på madspild og lave hjemmelavede ting af resterne fra køkkenhaven – så kan man næsten ikke være uenig i, at uld bare er godt!

Et materiale som vi ikke behøver at dræbe for. Et materiale der fra naturens hånd er afvisende over for snavs og ild, kan holde os varme og tørre, er 100% åndbart og ikke mindst, er dejlig blødt. Jeg forsøger altid at hækle/strikke med økologiske, naturmaterialer. ISÆR når det er til mine børn, men også til mig selv. Bomuld er godt, men uld og silke er simpelthen så lækre mateialer at arbejde med, så jeg ikke kan lade være med at vælge dem før bomuld. Og så giver det mig samtidig sådan en god følelse i maven, når man vælger det naturlige. Ville blot ønske at jeg havde mig en flok får, så det også kunne gøres rigtig bæredygtigt. Men indtil den dag, hvor jeg får mig egen gård (som min mand kan passe), må jeg nøjes med garnbutikken ude i Kvistgård. 😉

Bare et lille DIY-indlæg fra mig på en onsdag med lidt holdninger og et lille kreativt indspark.

Hvis der er nogen der har spørgsmål til at hækle “for begyndere” vil jeg meget glædeligt dele min egen begynder-erfaring. Eller hvis der er andre der har gode råd til en nybegynder-hækler som mig – nemmer opskrifter mv. på hæklerier og strikkerier, er man meget velkommen til at give en kommentar.

Vi blogges :*
Miss Mihura – aka Overskudsmama

PS:
Jeg anede ikke hvad DIY betød, første gang jeg så forkortelsen. Hvis andre ligesom jeg selv var det, også skulle være i tvivl; så betyder det: Do It Yourself (Aaahhhhhhhh) 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til dette indlæg.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Af med skoene og hop med dine børn i vandpytter!