Det' der'sens; "sælg ud af alt mit gamle -trip" ...

Af med skoene og hop med dine børn i vandpytter!

Jeg fandt mig selv, lige som mange andre forældre, i en situation hvor min ældste datter spurgte mig om ikke vi skulle lege sammen, en dag da vi var ude på legepladsen sammen.

Jeg ved egentlig heller ikke hvad jeg havde tænkt mig?! SÅ SPÆNDENDE er en legeplads altså ikke.
Eller JOH selvfølgelig er den det… Det jeg i virkeligheden mener er, at som barn, må det bare være mega kedeligt at løbe fra den ene “forlystelse” til den anden uden en anden part der deltager i legen mens mor/far sidder på bænken og venter.

(At sidde og drikke kaffe på en bænk, mens man troeligt kommer med tiljubelsråb og alskens klapsalver til sit guld, gælder altså ikke som deltagelse – bare så vi lige får det på det rene) 😉

Nu har jeg heldigvis en sød og dygtig datter, der er rigtig god til at lege selv – men denne dag tænkte jeg at jeg ville deltage sådan rigtigt i hendes leg og det gav mig ideen til dette indlæg.

______________________________________________________________

Jeg er nu egentlig ret god til at lege med hende. Det er en af de ting som jeg værdsætter allermest og som jeg nok aldrig bliver for gammel til. Men desværre sker det også tit for mig, at man ikke orker det. Der sker simpelthen noget med os voksne, når vi bliver voksne. Det er ikke altid fordi vi er gamle dødbiddere eller fordi at vi bevidst vil være kedelige, at det sker, at vi ikke gider at lege.
Men når fantasi og kreativitet gradvist bliver udskiftet med madplaner og opvask i en travl hverdag, har jeg lige så ofte som mange andre, måtte tage mig selv i, at stå i en lidt kikset/akavet situation og halvhjertet forsøgt at “lege med” – hvor hverken min datter eller jeg egentlig fik særligt meget ud af det. Det er synd for vores børn at de ikke får et helhjertet forsøg på en legekammerat når vi godhjertet forsøger at involvere os – men det er nok (egoistisk-set) mindst lige så synd for os voksne, at vi ikke giver os selv lov.

Men ikke denne gang!

Hun ville lege pirater og vi skulle igennem en masse forhindringer for at kunne fodre vores kaniner i kaninhulen (et stort betonrør, der løber under en bakke på legepladsen). Vi skulle hente mad (græs og sand) til kaninerne over på en øde ø – og på vejen derover skulle vi igennem alskens lava-sumpe, kakkelak-tuer og hajinficeret vand. PSST, der var også en skat som vi fandt. 😀

I fantasiens verden findes der ingen grænser. Kreativiteten trives bedst uden grænser ;)

I fantasiens verden findes der ingen grænser. Kreativiteten trives bedst uden grænser 😉

Først er det altid en smule underligt opsat – men når man giver slip og VIRKELIG forsøger at være med i en leg, og tage del i fantasien, så sker der noget smukt.

Snart fik jeg selv blod på tanden og sang med på piratsange og det med kakkelak-tuen var faktisk min idé 😉

.. Jeg tror vidterligt at vi legede i 1 1/2 time ude på legepladsen og den dag har jeg taget med mig videre og husket på andre gange når jeg ikke liiiiige magtede at lege med hende!

FOR HOLD NU OP, hvor var min datter lykkelig og hvor var det egentlig sjovt, når først man smed alle de voksne, kedelige hæmninger. Hun strålede som en sol! Og hvor var det egentligtalt fantastisk at få lov til at være en lille del af hendes store eventyrlige univers og være barn for en stund!

Jeg tror at vi nogle gange glemmer at være SAMMEN med vores børn. At sætte børn igang med en leg og være styrende ift. hvad vi så skal lege (af fornuftige ting) er bestemt ikke sådan at de får trænet deres fantasi og kreativitet.

Kreativitet er vejen frem. Det skaber løsninger på problemer og det er drivkraften for rigtig mange succesfulde mennesker i verdenen! 

Jeg har nu altid været god til at være den sjove og uortodokse mor, der gjorde ting med min datter, som hendes kammerater misundede hende for. Og det behøver ikke at være store og tidskrævende ting som 1 1/2 times piratleg på legepladsen, mindre kan også sagtens gøre det. Bare på den smule spildtid der er på vej hjem fra børnehaven:

F.eks. har vi ofte taget skoene af sammen på vej hjem fra børnehaven når der var regnvejr, så vi RIGTIG kunne hoppe i vandpytter. Pigen var jo beskidt i forvejen – og så er det så dejligt befriende at smide hæmningerne også for mig som voksen og at have bare tæer i koldt vand, det er altså virkelig en dejlig følelse!
Og bedst af alt: At se hvordan min datter lyser op og mærke hendes varme i den relation er fuldstændig fantastisk og slår Bonbonland og Tivoli med flere længder. Så en lille opsang med et godt budskab:

Leg med jeres børn – LEG SÅDAN RIGTIGT og stol på deres ideer – de har en langt bedre indgangsvinkel til, hvad der er rigtig sjovt, end vi gamle voksne! OG SÅ lad opvasken stå og spis rugbrød til aftensmad, måske på et tæppe udenfor, så I kan lege tossede fantasilege i det fri. Det vil jeres børn aldrig glemme jer for!

Hvis der er andre der har gode og sjove historier om deres lege med børn, børns lege eller andre relationer i børnehøjde, ville det være super hyggeligt hvis I skrev dem i kommentarene.

Gummistøvler og regnfrakke: Uundværlige genstande for en overskudsmama!

Gummistøvler og regnfrakke: Uundværlige genstande for en overskudsmama!

Vi blogges :*
Mis Mihura – aka Overskudsmama

Se billeder og følg mig også på Instagram (tryk på link nedenunder).

Instagram

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det' der'sens; "sælg ud af alt mit gamle -trip" ...