Meyermetoden og Natbjørnen Tjugga = Vores putteritual

9 ugers ferie med børn hjemme: Kedsomhed er ikke ingenting – men muligheden for alting!

Så gik ferien rigtigt i gang .. Som førnævnt har jeg dette år, 9 ugers ferie – indtil jeg skal starte i praktik på Hillerød sygehus og påbegynde mit 4. semester som jordemoderstuderende.

Pædagogerne i My og Muntes institution har alle påtalt meget tydeligt, hvor “flot” de syntes at det var og “sejt”, at jeg beholdt børnene hjemme, hele ferien. Det har jeg studset lidt over og må ærligt erkende, at jeg ikke helt kan se en anderledes løsning, i hvert fald ikke for vores familie. Men det kom nu alligevel bag på mig, at det ikke var normen. Altså selvfølgelig ikke det faktum at folk trækker deres børn ud af institutionsøjemed i 9 uger og tager fri fra arbejde. Det er ikke det jeg mener. Jeg mener i stedet – at hvis man har fri og ferie – er det så virkelig normalt at lade sine børn blive passet i institution? Det håber jeg da ikke .. Men måske jeg bare er en naiv og blød jordemoderstuderende?

9 uger er længe .. dejligt længe! Det er en helt fantastisk mulighed man har som mor og studerende .. den tid er guld værd – synes jeg – og bør udnyttes. Fordi lige pludselig bliver jeg en færdiguddannet jordemoder, en del af samfundstromlen og kan kun få 2 ugers fri (hvis jeg er heldig) i sommerferien.

“Jamen hvad nu hvis børnene keder sig?!” .. Ja forhåbentlig er det lige præcis det, de kommer til! Mine børn har, ligesom jeg selv og Søren, en travlt hverdag og weekender, der bliver ædt op, af fødselsdage, legeaftaler og div. arrangementer. Derfor tror jeg virkelig også, at de har brug for det. 9 uger i kedsomhedens tegn 😉 … Jeg kender det fra mig selv, efter en lang arbejdsdag.. man orker ikke den fødselsdag man skal til eller den tur på bakken i weekenden man havde planlagt, fordi man allerhelst bare vil lave ingenting – ingen planer have og bare kunne være og føle efter, hvad man egentlig har lyst til. Det er netop det som kedsomhed ikke er .. det er ikke ingenting! – Det kommer nemlig helt an på fra hvilken vinkel vi ser tingene. Kedsomhed er ikke ingenting – men muligheden for alting! Når man ser sådan på det – så er kedsomhed virkelig noget helt specielt og fantastisk .. Det er muligheder. Muligheder for at udforske, for at være og for at bestemme selv og føle rigtigt efter! Det synes jeg personligt er en gave, som jeg har mulighed for at give til mine piger, med en så lang sommerferie <3 .. Det er jeg meget taknemmelig for – på mine, men allermest på deres vegne!

Nu er det jo heldigvis sådan, at mine børn aldrig keder sig — de siger det dog ofte højt, at de gør. Men virkeligheden er, at de altid finder på noget.. og skulle de ikke gøre det, så lader jeg dem være. Jeg har ikke travlt med at sætte dem i gang med alle mulige projekter hele tiden. Nogle gange skal der bare ikke ske noget – og kedsomheden trækker lidt ud. Men det slår aldrig fejl .. i kølvandet på kedsomheden, kommer også de allerbedste og mest dybe lege og ønsket om at indgå kompromiser (med sine søstre), så legen kan fortsætte. Det er virkelig en gave at se på og opleve. Det er sådanne tidspunkter at jeg føler mig allermest ydmyg og taknemmelig, for de børn jeg har været så privilegeret og heldig at få æren af at opfostre. Det er i de momenter, at jeg bliver meget bevidst om, hvilke fantastiske mennesker de vil vokse op og blive til. Det er i disse momenter at jeg er stolt af dem .. men også af os selv, som en familie <3

Der vil altid være en “indkøringsperiode”, hvor man lige skal finde hinanden og veje hinanden af (altså børnene – men bestemt også os voksne). Man hører også tit, at folk synes at det er hårdt at tage børnene med på ferie fordi at de er ved at rive hovederne af hinanden. Det er netop det, der sker i indkøringsperioden. Vi er så vandt til at være i vores vandte rammer, som inkluderer meget tid hver for sig og en vanepræget hverdag. Når vi så pludselig står med alle muligheder åbne – så skal man lige finde den rette balance – og det kan sagtens tage nogle uger – for nogle. Derfor er jeg også vildt glad for at vi har så længe fri herhjemme, fordi de første uger bliver helt sikkert også en proces herhjemme. På den måde når vi faktisk at have mange uger, hvor roen og balancen har trumfet den hårde start, der ofte vil være forbundet med ferier.

Jeg ønsker ikke at virke til at ville diktere hvad andre skal gøre, jeg fortæller blot nogle af mine egne erfaringer her .. Alle har deres egne ting som de gør, som gør dem stolte som forældre og som mennesker .. dette er en af mine. Jeg elsker at finde inspiration i andre – og med dtte ude, ønsker jeg at inspirrere de mennesker, som har muligheden for lange sommerferie (dog med stor bevidsthed om, at ikke mange har det)..  Jeg synes at det er vigtigt at fejre de ting som man synes at man gør godt — fordi virkeligheden er, at vi alle også begår fejl og at vi netop ikke er perfekte hele tiden .. Det skal vi også turde snakke højt om. Så folk kan se, at vi alle er ens og uperfekte, på den vis. Men ligeledes, når vi gør ting som er anderledes eller som vi er stolte af – skal vi også turde sige det højt. Det er vigtigt!

Jeg håber at alle får en rigtig dejlig ferie med jeres kære <3

:*

Miss Mihura aka Overskudsmama

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til dette indlæg.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meyermetoden og Natbjørnen Tjugga = Vores putteritual