Med slæbende fødder, begravet i efterårsløv. Følte mig inspireret!

“Kismalac” er bare “Grisling”, på ungarnsk ..

Pludselig inden man får set sig om, er det eneste bad man får taget i løbet af ugen, i svømmehallen, i hast efter babysvømning.

… I hast, fordi at det er de spæde sekunder man har, før ens lille bassinmus flipper fuldstændig ud og går amok fordi: “Nu er jeg trææææææt, kold, vååååd og suuuulten!”

Badet er i det hele taget ikke så meget værd, uanset hvor længe man bruger på det, da resten af sammenpakningen efter svømning, ofte er et stort stressSVEDIGT rod – med brystmælk ud over det hele, tiltissede håndklæder og en baby man på bedste vis forsøger at beskytte fra alle de andre travle børn og voksne, der glemmer; at der kan forekomme liggende babyer, på puslepuder på gulvene. (Sådan en meddelse burde kunne annonceres over højtaleren – i stedet for at man råber det inde i sit eget hovede hver gang en eller anden er lige ved at betræde ens lille, hjælpeløse og nøgne baby.)

Før gik jeg i bad, hvis ikke hver dag, så hver anden. Min bruser var en slags afstressningsboks, hvor jeg kunne tænke mine tanker, mens jeg gradvist skruede højere og højere op for varmen, til badeværelset nåede status af sauna.

“6” på blandingsbatteriet = sauna!

Så kunne jeg bruge halve og hele timer bagefter på at smører mig ind i lækre cremer, plukke øjenbryn og meget andet hyggeligt. Idag er badescenariet noget helt andet …

… Jeg har aldrig kunne lugte mig selv så meget, som efter jeg fik barn nr. 2!

Hvordan folk får barn nr. 3 er mig en gåde!?

Hvem vil dog gå i seng med sådan et usoigneret væsen?…

… Nå, jo én af samme slags! 😉

For man er absolut ikke alene om denne nyfundne “beskidte adfærd”.
Har taget mig selv i, at kigge over på min ellers så dejlige kæreste og, (ja undskyld skat), tænkt; “gør nu lidt ved dig selv for min skyld – du hænger sgu lidt med skuffen!”

.. Men når så jeg får set mig selv i spejlet på vej i seng om aftenen, står det mig klart – hvor heldig jeg er, at denne mand endnu ikke har pakket sine sydfrugter og flygtet i skræk og rædsel over mine monobryn, ubarberede ben og fedtede hår. Så ved man at det er kærlighed – trods alt.

Før man får set sig om, ligner man en ungarnsk kuglestøder med monobryn!

Og hvad sker der i øvrigt for at én lille ting som at plukke øjenbryn (noget der sammenlagt tager max 10 minutter hver 2 uge for mig).

Eller ..

5 minutter om ugen

eller

1 minut om dagen i hverdagene

eller

2 1/2 minut i weekenden (lørdag og søndag)

… Pludselig føles fuldstændig uoverkommeligt!

I alle de år hvor jeg ikke har kunne forstå hvorfor nogle kvinder barberer deres øjenbryn af og får dem tatoveret på igen – pludselig slår det mig!!! De er mødre og de har ikke kun 1 barn!

Vi er inde på tys tys emnerne – men jeg synes nu alligevel at jeg bør få det sagt og være ærlig – hvis nogen skulle være i tvivl om, hvorvidt en Overskudsmama også går og føler sig lidt slidt i betrækket en gang imellem.

Alle dem der før har kaldt mig “overskudsmor” og jer andre der læser mig som mit “kaldenavn”, kan se, efter dette indlæg, at også jeg, langt fra i alle tilfælde, og især i travle perioder i hverdagene, er så struktureret omkring mig selv, som jeg gerne ville det.

Beskidte tricks!

Toilettet der før blev brugt som mit private sminkekammer, bliver nu mest brugt som éns tilflugtssted, når man vil have alenetid.
Et sted mænd ofte har benyttet sig af, igennem tiderne, (måske for at slippe væk fra os sure damer for en kortere periode), er nu også blevet mit tilflugtssted.

Kommer til at grine ad mig selv, når jeg tænker på scenarier fra vores hverdag, som dette:
Typisk episode herhjemme: Ammer den lille færdig inde i stuen, der dog stadig er lige så irriteret/morsyg som inden amningen.
Min bedre halvdel kommer ind i stuen til mig, fra at have været ude i køkkenet og rydde op/eller kommer ind af døren efter arbejde.
Han når dårligt at plante sin numse i sædet eller give mig det obligatoriske “goddag” kys, før jeg allerede er sprunget op, med undskyldningen om, hvorfor det nu er hans tur til at holde den lille.
Og ærlig talt damer – der er ingen bedre undskyldning end: “Jeg skal SÅDAN tisse!”

Tilbage sidder nu den arme mand med et barn der er morsyg (ikke farsyg), i hænderne og han har ingen mulighed for at nægte.
For hvem vil ikke lade nogen gå ud for at tisse, hvis de er lige ved at tisse i bukserne?!

Ja det er måske lidt snyd. Men med 2. barn kommer der nogle helt andre regler, og blandt disse er især én tungtvejende: “Every woman or man for him/her-self.”

.. Også selvom det engang imellem kræver at man bruger beskidte tricks 😉

!

Nu lyder de her eksempler måske afskrækkende for nogen – især dem der måske overvejer børn eller barn nr. 2.
Men sagen er, at grunden til at man pludselig ikke får tid til sig selv, er at man er en god forældre, der ligger sin energi de helt rigtige steder. Nemlig i sine børn og det familieliv man lever – i stedet for, måske, på sit arbejde eller udseende flere ekstra timer om dagen.
Og selvom dette ofte kan resultere i, at der går nogle lidt slidte, muligt behårede og nogle gange lettere usoignerede forældre rundt derude – så kommer der trods alt en anden god ting ud af det, (som i virkeligheden er langt vigtigere, efter min mening): Nemlig en masse nye gode verdensborgere! Og DEM har vi brug for!

Så når du ser en mor, med rander under øjnene, der lugter lidt af sved og måske ligner én der ikke har været til frisøren i 1 år. Så glæd jer over, at det, mine damer og herre, er de rigtige overskudsmødre – fordi, de finder overskuddet til det de også mener er det allervigtigste.

Hvis jeg skulle vælge 5 ting ud, som i min hverdag er med til at kamuflere mit “underskud”, så må det være disse (fra venstre):
1: Tandbørste 2: 5DaysDeo 3: CLEAN Skin Eau De Parfume 4: Origins GinZing (dagcreme) 5: Origins Night-A-Mins (natcreme).

Ironi og overdrivelser kan forekomme !

Vi blogges :*

Miss Mihura aka Overskudsmama

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til dette indlæg.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med slæbende fødder, begravet i efterårsløv. Følte mig inspireret!