Amning

Barn syg ..

Det er forfærdeligt at opleve dem man elsker allermest være syge.

Det er forfærdeligt at opleve dem man elsker allermest være syge.

Jeg hørte ved lægen, at et barn skal igennem lige omkring 70 vira indenfor deres første 2 leveår.
Puhaaa!
Min beskyttelse via modermælken stopper omkring 6-8 mdr. Hvilket vil sige, at vores mindste datter siden 6 måneder glædeligt har budt alle vira udefra og især fra den store, velkommen og taget sig nogle ordenlige sygdomsture.

Heldigvis ved man som andengangs mor, at ens barn ikke dør ved 40 grader i feber – men når ens lille baby på 3. dagen, med høj høj feber, pludselig ikke engang gider at tage imod brystet – så suser man op på akutmodtagelsen. Og dér, som på et trylleslag (HVER EVIG ENESTE gang – Sidder ungen og hygger og griner med lægen)…

Vi fik heldigvis en sød læge som stolede på os (nævnte bl.a. at det var tydeligt at vi var nogle fornuftige andengangs forældre, som bliver nervøse – dem tager man som regel mere seriøst end førstegangs forældrene – ja så fik jeg da bekræftet denne hypotese).
En af de værste oplevelser i mit liv:
Vi var ude for, da My var lige knap 6 uger, at hun stoppede med at trække vejret, da hun indhalerede noget gylp da hun lå på ryggen.
Hun blev blå i hovedet og som en af de eneste gange (heldigvis) i mit liv forstod jeg pludselig det der med, at alting går i slowmotion og noget der faktisk varede maksimum 1 min. føltes som et kvarter. Det var en yderst grufuld oplevelse og Guds ske tak og lov for min dejlige kæreste – der flittig som en soldat, overtog førstehjælpen mens jeg ringede 112.
Heldigvis skete der ikke noget videre og efter at have været på Hillerød sygehus til et check up – så blev vi sendt hjem igen. MEN DEN OPLEVELSE sidder så fastprintet i mig – selv hos sådan en “garvet 2. gangs mor”.
Så er vores lille My bare den mindste smule snottet og har hun sovet bare 2 min. for længe, er jeg altid 100% sikker på at hun ligger død i sin vugge.
Er det ikke uhyggeligt!
Det er forfærdeligt at føle sådan og blive så bange, og ikke noget jeg normalt snakker meget højt om – men jeg tænker, at der må sidde andre mødre derude, der har haft det på denne måde. At en enkelt oplevelse kan sætte nogle gevaldigt dybe spor i en.
Sygdom er dog stadig en helt almindelig del af det, at være småbørnsforælder – og det er ikke noget man rigtig kan beskytte sig imod. jeg tror heller ikke at det i grunden er sundt, at beskytte sine børn for meget imod sygdomme.
De takler det som regel meget bedre mens de er små, end vi gør som voksne.
Og et stærkt immunforsvar kommer jo ikke af sig selv – det skal trænes.
Min ældste datter plejer at sige, når hun er syg og får feber; “at nu kæmper hendes soldater, derfor er hun varm – de brænder sygdommen væk og så bliver de super seje” ..
Immunforsvaret der "jagter sygdommen væk" :D

Immunforsvaret der “jagter sygdommen væk” 😀

.. og det vil jeg så trøste mig med, hver gang arbejde eller fritid skal sættes på stand by, når de små bliver syge og jeg bliver nervøs.
Rigtig god dag derude – og rigtig godt helbred til jer og jeres nærmeste!
:*
Miss Mihura aka Overskudsmama

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til dette indlæg.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amning