Barn syg ..

Seperationsangst og første tænder på vej

Den trætte mor

Den trætte mor

Forskellen på de to børn er VILD! Kunne aldrig forstå hvad folk brokkede sig over, da jeg blev mor første gang:

Hun/han vil aldrig sove.
– græder hele tiden
– Nu er der vidst en tand på vej og barnet går amok.

… og tigerspring?!

Ingen af disse ting, prøvede jeg med min første..

Hun sov igennem fra dag 1. Hun sov derfor på sit eget værelse som 2-3 uger gammel og jeg mærkede derfor hverken noget til manglende søvn eller barnehænder i hovedet hele natten. Hun spiste hvad jeg serverede og hun var aldrig bange for andre eller hys i nogle som helst situationer.

Vores helt igennem lige så fantastiske pige (no 2) er dog en kende anderledes. Der går ikke et tigerspring eller en udvikling ubemærket hen. Alt fra det sociale, det sanselige til de fysiske SKAL DER REAGERES PÅ. Senest hendes første tand og seperationsangst (primært om natten). Jeg skal sige jer, at mine bryster føles lige så slidte som min træthed føles umennekselig. Ingen søvn til mor og farmand og en igle af en anden verden, der KUN kan finde trøst hos mor, ved hendes bryst. Jeg kan ikke engang snyde hende med en sut – eller bytte brystet ud med sutten når hun er faldet i søvn. Hun vågner og begynder at skrige i angst for at jeg forsvinder. Dette har så nu resulteret i et par relativt slidte forældre, et par meget slidte bryster og en masse logistisk snak, hvor alt planlægning herhjemme, mere eller mindre omhandler, hvordan vi får passet hendes sengetider, på bedst mulig vis, når nu damen ikke vil sove. Nogle af tingene virker og andre “eksperimenter” går galt. Jeg tænkte at jeg nok langt fra er den eneste med et barn i 8-9 mdr. tigerspringet, med seperationsangst, morsyge og tænder på vej – så et lille indlæg med div. holdniger og forslag, som vi benytter os af herhjemme (som i større eller mindre omfang trods alt hjælper en gang imellem). Forhåbentlig er det kun er kortere periode, så vi tager det så afslappet vi nu kan. Selvom mor især, er ved at rive håret ud af hovedet på sig selv fra tid til anden 😉

"Vrææææl"

“Vrææææl”

Vi har erfaret, at det har virket at give hende en smule aften/natgrød. Det trick ved jeg at mange benytter sig af. Ellers er der mange der giver en “natflaske”. Den luksus har jeg dog ikke, da hun stadig ammer – og da der skal arbejdes en del hårdere for amning end for mad på flaske, resulterer denne aften/natslurk oftest med at den lille trætte pige roligt falder i søvn i stedet for at spise en ORDENLIG portion, til natteroen. Derfor er grøden en ny ting for mig (til aften) og et lidt smart trick for mig. Det passer mig egentlig også ret fint at rykke eftermiddagsgrøden til senere, da den ofte kan nedsætte hendes appetit til aftensmaden.

Jeg ved at der sker rigtig meget under dette tigerspring (det 5. – 6.);
De begynder at være meget mere aktive og grovmotorikken er i rivende udvikling. Derfor vender de sig også om natten og vågner pludselig op i chok over at ligge med hovedet i fodenden eller på maven, som for nogle kan føles meget utrygt. Det faktum, at de fleste er begyndt at kravle og nu kan bevæge sig frit rundt og opdage, gør også at de nu ser verdenen på en anden måde end før. Man kan “forsvinde” og det kan mor og far også. Det er derfor også meget normalt med seperationsangst i dette “spring” og børn der pludselig ikke vil skiftes eller bliver bange for fremmede. Det femte og sjette “tigerspring” kan man læse meget mere om på hjemmesiden mama.dk eller i bogen; Vidunderlige uger.
Jeg går ikke selv ind for, at alting absolut skal have en skriftlig/videnskabelig årsag, men det er nu alligevel rart, at man kan se, at der kan være forbindelse mellem ens babys signaler/reaktioner og alder.

I vores mødregruppe har vi snakket en hel del om hvordan tigerspringene kunne tydes ift. terminsdagen eller fødslen. Dette på baggrund af, at vi fandt det meget tydeligt med nogle af børnene at det var terminsdagen der var en ret præcis rettesnor – men for andre, var det slet ikke?! Altså, at børn født efter terminsdagen også var hurtigere  tigerspringene, dem  født til terminen var mere nøjagtige på deres spring og dem født før tid var også tilsvarende bagud. Og vi tænkte; Gad vidst om der er et sammenhæng mellem det?
Det ville jo uden den større granskning egentlig virke rimelig plausibelt – men hvad ved jeg – jeg er jo ikke forsker, bare en Overskudsmama. 😉

Hvad gør I andre når I har børn der bare ikke vil sove og hvor KUN MOR er bedst? Skriv endelig gode råd i indlægget – er sikker på, at jeg langt fra, er den eneste mor i verdenen, der ligger søvnløs pga. en lille bandit, der lige har forstået hvor stor verdenen egentlig er 🙂

God nattesøvn :*

Miss Mihura – aka Overskudsmama

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til dette indlæg.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barn syg ..